Membrii Juriului

Stanislav Tomić

Stanislav Tomić (n. 1972) a absolvit Regie de film şi televiziune la Academia de Artă Dramatică din Zagreb.

A regizat peste 40 de filme documentare, scurtmetraje şi mediumetraje de ficţiune, precum şi seriale de televiziune populare.

Filmele sale au fost prezentate la numeroase festivaluri, printre care cele de la Sarajevo, Motovun, Teheran, Oberhausen, Edinburgh, München, Siena, Varşovia şi Trieste. 

Primul său lungmetraj, Josef (2011), un film de război realizat independent, cu un buget redus, a fost foarte bine primit de critici şi premiat pentru efectele sale speciale.

Al doilea lungmetraj, Lavina (2017), o comedie camp şi queer, a deschis festivalul naţional de film al Croaţiei. Anul acesta va intra în producţie cu al treilea lungmetraj.

Mihai Fulger

Mihai Fulger este critic de film din 2002, membru al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI) din 2008 şi al Academiei Europene de Film din 2018.

A făcut parte din Juriile FIPRESCI ale unor festivaluri internaţionale importante (Berlin, Busan, Cluj, Gijón, Stockholm, Varşovia etc.).

Este redactor al revistei „Film”, publicată trimestrial de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), de la primul număr al acesteia, din 2013.

Colaborează cu numeroase publicaţii tipărite şi online, româneşti şi internaţionale, iar din 2007 şi până de curând a lucrat, în diverse ipostaze, pentru multe festivaluri de film importante din România.

Debutul său editorial, volumul de interviuri „«Noul val» în cinematografia românească”, a fost distins în 2007 cu premiul „George Littera”, pentru cea mai bună carte de film a anului, de către Asociaţia Criticilor de Film din cadrul UCIN.

A scris texte pentru numeroase volume colective, în română, engleză şi germană, a tradus şi redactat cărţi de cinema.

Începând din 2012, activează la Arhiva Naţională de Filme a României – Cinemateca Română (ANF), în prezent fiind director artistic al acestei instituţi.

Lovas Balázs

Lovas Balázs s-a născut la 20 martie 1977 în Hajdúböszörmény, Ungaria.

Este scenarist, producător și scenograf.

În 1998, a primit premiul II in cadrul National Independent Film Review.

În 2001, scenariul său "Gödör" a câștigat premiul II la concursul de scenarii Hartley-Merrill International.

În 2003, în cadrul Hungarian Film Review, editia 34, a primit premiul pentru "Cel mai bun tânăr scenarist" pentru opera sa "Teso".

Timp de patru ani a fost lector, specializarea Scenaristica , in cadrul Universitatii ELTE din Budapesta.

De asemenea, a predat la Universitatea de Artă Teatrală și Film, la Institutul Media din Budapesta și la Academia Werk.

Din 2005 el preda cursul “Fade In Screenwriting School”.