Membrii juriului 2020

Pavo Marinkoivć (Regizor)

Pavo Marinkoivć s-a născut la Zagreb, Croația în 1967. Absolvent al Academiei de Artă Dramaturgică din Zagreb.

Primele sale piese de teatru au avut premieră la inceputul anilor '90, iar după aceea a câștigat o mulțime de premii autohtone.

După 10 ani în fucția de editor pentru postul de televiziune HRT (1996-2005), și-a început cariera de scenarist și regizor pe cont proriu.

A dus la bun sfârșit 3 lungmetraje, "Trešeta" (2006), "Love Life of a Gentle Coward" (2009), "Ministry of Love" (2016) și un documentar  "Occupation, the 27th Picture" (2013).

Filmele sale au fost pe marile ecrane ale festivalelor de film de renume cum ar fi Montreal World FF, Karlovy Vary IFF, IFF Mannheim-Heidelberg, FF Kerala, Pula FF, Sarajevo FF, Chicago IFF, ș.a.m.d.

De asemenea, a câștigat premii la festivale precum Mannheim, Pula, Alexandria, Houston, Bergamo, Napoli și București.

Acum locuiește în Vienna și Zagreb.

Dana Duma (Critic de film)

Dana Duma este un critic de film din București, care publică în reviste și ziare românești ca Contemporanul, Caiete critice, Cotidianul.

Autoarea mai multor cărți, cum ar fi Autoportretele filmului, Gopo, Woody Allen bufon și filosof, Benjamin Fondane cineast, este redactorul șef al revistelor Film si Close up și Profesor universitar dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale”.

A făcut parte din Juriile FIPRESCI ale unor festivaluri internaţionale importante ca: Venice Film Festival, Berlin International Film Festival, Locarno International Film Festival, Valladolid International Film Festival

 

Steve Teers (Editor)

Steve Teers este editor, producător și regizor de videoclipuri si filme documentare cu o experiență vastă.

A lucrat la multe producții de televiziune dar cel mai mult s-a remarcat la Channel 5 unde practic este favoritul principal printre producătorii de televiziune.

După copilăria petrecută în Coventry, cufundat în teatru și fotografie, a absolvit muzica și dansul și a petrecut destul de mulți ani ca muzician profesionist.

Editând pe Avid Media Composer din 1994, Steve a editat mai multe filme precum: “Inside the Tower of London”, “Queen Victoria and Her Tragic Family”, “Elizabeth: Our Queen”, “Heists: Secrets of the Great Train Robbery” etc.

El este și managerul Diva Pictures din 1994.