Membrii juriului 2023

Fabien Baumann (Critic de film)

Fabien Baumann este critic de film, iar cronicile lui apar încă din 2002 în prestigioasa revistă franceză de film „Positif”, din al cărei comitet redacțional face parte din 2004.

A coordonat mai multe dosare și numere speciale ale mensualului din Lyon, în care i-au apărut numeroase studii, recenzii și ample interviuri cu cineaști.

Din 2013, predă estetica și istoria cinematografului la Conservatoire Libre du Cinéma Français (CLCF) din Paris.

A fost formator pentru profesori de liceu din capitala Franței și din provincie în cadrul unor programe de educație cinematografică.

Timp de șapte ani (2013-2019) a fost consilier de programe pentru France 2 Cinéma, în special în domeniul comediei. Este membru al Sindicatului Francez al Criticii de Cinema din Franța (SFCC).

Pasionat și de sport, a publicat mai mult volume despre fotbalul francez și depre competiția ciclistă Turul Franței, la editurile L’Équipe, Marabout, Solar și Calmann-Lévy.

 

Andreea Vasile (Actriță)

Andreea Vasile este actriță română de film, teatru și televiziune. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, promoția 2008.

A debutat în film încă din timpul studenției cu un rol în serialul „La urgență”.

A jucat în filme precum: „O nouă casă” (2007), „Nașterea unei capodopere" (2008), „Bani” (2008), „Eu" (2008), „Luna verde" (2010), „Fixeur” (2016), „Charleston” (2018), Apostolul Bologa (2018), „The World to Come” (2020), „Ramon” (2023).

De asemenea, a avut numeroase colaborări cu teatre din București, independente și de stat (Teatrul Metropolis, Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara).

Este populară datorită serialului TV „Umbre”, semnat de Bogdan Mirică și Igor Cobileanski, unde a interpretat un rol secundar pe parcursul celor trei sezoane (2014-2019), dar și aparițiilor în serialul de comedie „Las Fierbinți”.

Cel mai recent serial în care a jucat este „Spy/Master”, semnat de Kirsten Peters și Adina Sadeanu și regizat de Christopher Smith, unde interpretează rolul Adelei Godeanu.

 

Horea Lapteș (Director de imagine și regizor de film)

Horea Lapteș este un cunoscut director de fotografie și regizor român.

Absolvent al Universității Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, a colaborat cu nume precum: Lucian Pintilie, Tudor Vornicu, Dan Nanoveanu, Doina Cruceru și mulți alții.

Printre proiectele la care a lucrat în calitate de Director de fotografie/operator de imagine se numără: „Filmul fără titlu”(1980), pe care l-a și regizat – primul making off realizat în România, un film documentar despre turnarea filmului „De ce trag clopotele, Mitică?”.

Au urmat „O vară cu Mara”(1988),„Drumeț în calea lupilor” (1989), „Eye Candy: The Crazy World of David LaChapelle” (2006) și „Afacerea Tănase” (2013).

Este stabilit încă din 1990 în Franța unde își continuă activitatea ca operator de imagine, fotograf și regizor de film documentar.