Prezentare

Film 4 Fun, ajuns anul acesta la cea de a 13-a ediţie, este un festival internațional de film de comedie care se desfăşoară în România. În cadrul edițiilor anterioare ne-au onorat cu participarea lor actori, regizori, scenariști, critici de film, personalități marcante din industria filmului și a teatrului pe plan național și internațional. Ca urmare a situației globale cauzate de virusul Covid-19, anul acesta festivalul Film 4 Fun se va desfășura, între 5 – 8 august, pe platforma online www.film4fun.ro. Seara de gala (8 august) se va desfășura în Sinaia.

Pe lângă proiecțiile de filme din cadrul competiţiei internaționale, programul festivalului va include și alte activități culturale, precum, masterclass-uri și spectacol de impovizație.

Festivalul Film 4 Fun este organizat de Fundația Cine Remember.

Cunoștințele culturale sunt esențiale pentru dezvoltarea personală a copiilor, adolescenților și tinerilor, de fapt, a întregii societăți. Cultura trebuie percepută ca fiind o componentă importantă în formarea fiecărui tânăr și privită ca unul dintre aspectele esențiale ale educației acestora.

Fundația Cine Remember a luat naștere în anul 2008, din inițiativa unui grup de profesioniști cu experiență în artă cinematografică. Scopul nostru declarat este promovarea filmului românesc și a noilor generații de cineaști, în încercarea de a readuce publicul în sălile de cinema.

Experiențele ultimilor ani demonstrează că evoluția filmului românesc se află din nou pe o curbă ascendentă, după o lungă perioadă de supraviețuire într-o mare de nepăsare. Ștacheta este ridicată de la an la an, cu fiecare participare în festivalurile internaționale sau autohtone de film, cu fiecare premiu câștigat.

Asistăm în clipa de față, în mod evident, la un schimb de generații. Tinerii cineaști ce părăsesc băncile facultății trebuie susținuți în efortul lor de a-și demonstra talentul și profesionalismul, încurajând în același timp competiția și impunerea unor noi standarde de calitate.

Dragi prieteni,

Numărăm zilele până la începerea celei de a 13-a ediții a festivalului internațional Film 4 Fun.

Numele meu este Laura Baron, sunt fondatoarea și directorul festivalului și vă invit să vizitați pagina noastră oficială în perioada 5 – 8 august 2021. De asemenea, vă invit să accesați pagina noastră de Facebook @film4funro!

Sper că veți fi alături de noi și la această ediţie, pentru a ne bucura împreună de comedii savuroase din întreaga lume.

Vă mulțumesc,

Laura Baron